se där..

.. så var det tisdag och påskvecka, har jag helt fel eller var det alldeles nyssens nyår? Va hände? det sa bara Svoooosch.. och så kom påsken!

Helgen som just passerat var en trevlig helg, i fredags kom Hampestampe på bonushelg hos oss (han hade igentligen mammahelg men ville till oss vilket var mysigt) vi käkade lite god mat och såg en film, eller jag det slutade med att jag och Hedda såg på filmen från lekmattan medans skithögen somnade i en olöst obekväm pose i soffan och Hanneman hittade ett spel på min mobil som han tyckte var akut att spela.
Vi gick till sängs ganska tidigt.

I lördags vaknade vi upp till en olöst glad liten tjej som stod och dansade och jollrade i spjälsängen, så det blev upp och frukost för familjen. Efter det tog vi på oss packade bilen full med hundprylar och stack till skogs för hundträning, Hanneman stannade hemma framför tvn och tyckte att vi var tråkiga, väl i skogen blev det apportering, upplet, och spår för fröken brun som var GLADAST i kommun över att äntligen kunna vara i skogen igen utan att halka och riskera benbrott på alla fyra ben, eller se sitt liv passera i revy samtidigt som hon riskerat drunkna i snödrivor!
Väl färdigtränade i skogen åkte vi hem och hämtade upp lilleman och åkte till stan, där blev det socialträning av hund, perfekt i Lidköping där man på två av shoppinggalleriorna får ha hund med in! Vi passade även på att äta lunch ute.
Sen bar det hemåt, hunden däckade i en fåtölj och vi andra började så smått med iordningställandet inför kvällens besök, (jag satte på "Twilight" åt Hannes medans vi lagade mat så nu är även han impad av vampyrer, åkte faktiskt ocgh köpte försa boken åt honom och mig i söndags som han började läsa för glatta livet, vi såg även "New moon" i söndags) rätt som det var dök Daniel carro och barnen upp och vi åt tacos allihopa, sen hade vi en hemskans trevlig kväll ihop, endast Melker som tyckte det blev lite deppigt när han lyckades ramla tre gånger inom ca 30 minuter, en gång in i en ljusstake, nästa in i rumsbordet och den sista finalvurpan gjorde han lagom över tröskeln när han vinkade hej då, ganska tydligt att han är släkt med klumpiga mig faktiskt!!!

Söndagen var mer eller mindre slappardag, vi var och handlade bok och blöjor, skothögen var på jobbet och tvättade bilar och jag och hanneman bakade bullar och en krans.

Igår var det inget babysim då påsklovet inföll denna vecka, så jag och Hedda hade date med Anna och Aron i Varnhem istället, var jättetrevligt, blev olöst bortskämd med lunch och grejer så det får vi göra om ;). Aron och Hedda lekte lite ihop, fast Aron upplevde att Hedvig var lite besvärlig som kom och lånade hans leksaker utan att fråga, (jag tror att han är övertygad om att vi bor på badhuset och blev förvirrad över att vi plötsligt var i hans kök när han vaknade upp efter förmiddagslur).

Idag har vi städat/åkt dammsugare, tvättat/lekt med sköljmedelsflaskan, och lekt litegranna, nu sover Hedda på altanen i solen och om en timma ska vi in till Lidköping för en föräldragruppsträff, idag ska vi prata om barnolycksfall så jag tänkte att Hedvig kanske kan hålla ett litet föredrag om hur man på bästa sätt undviker att flyga ur barnvagnar, klämma sig i vitlökspressen, inte ställa sig upp mot lådor för dom kan förflytta sig snabbare än en unges skugga, inte slå huvudet i bordskanter, inte provsmaka pappas begangnade portionssnus, inte stoppa en sked ända ner i matstrupen får då gör det ont etc.etc. För allt det där har ju hon provat på och har erfarenhet av trots sin ringa ålder ;)

Hinner inte mer nu måste ju fixa käk till lillan, kommer bilder en annan dag!manshatare?

Jag blir så trött! Måste Feminism och tankar om jämnlikhet bli det samma som manshat?
TYDLIGEN är svaret dessvärre på den frågan.

Satt här på morgonen och slökollade på nyhetsmorgon samtidigt som Hedvig och jag lekte med klossar, och då dyker en tragisk människa upp i rutan.
Hon heter Eva sternberg och kallar sig för familjerådgivare, hennes rådgivning lämpar sig nog bäst för döda ting skulle jag vilja påstå! Eva säger att pappor är farliga för spädbarn och bör inte ta hand om sina barn under det första levnadsåret, detta för att barnolyckfallen ökar i samband med att pappan har hand om barnet.
"- Män har inte evolverats till att ta hand om späda barn" , men kvinnorna har utvecklats till att ta hand om det späda barnet enligt Sternberg. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄNNISKAN?????
Hon skyller även på Reinfeldt och Salhlin som vill att föräldrar ska dela på föräldraledighet, att dessa människor bär skuld till barn som råkar ut för olyckfall och risker under första levnadsåret.
Hon menar även på att föräldrar som tar beslut om att pappan ska vara hemma får skylla sig själva som utsätter sina barn för sådan stora risker!
Med var också en läkare och någon mer snubbe som jag inte vet vad han titilerade sig som, dom hade bra motargument till tanten (som för övrigt ser ut som en sur och vresig syslöjdslärare) som tex att papporna som är föräldralediga oftast är hemma efter att barnet fyllt ett år och därav finns det ingen statistik som kan styrka hennes påståenden.
Hon säger också att det bara är i Sverige som vi utsätter barnen för denna stora fara (papporna) och då känner jag spontan, FLYTTA DÅ KÄRING!

Utklipp ut Sternbergs text i expressen:
Vi kvinnor har sedan tidernas begynnelse utvecklat oss själva, vår hjärna och vårt sammanhang för att på bästa möjliga sätt ta emot det späda barnet vid födseln och ge det näring ur vår kropp och omvårdnad i vår famn. Män har utvecklat sin hjärna till att skjuta bisonoxar och se tredimensionellt.
Inget samhälle i världen har överlämnat åt män att ta hand om nyfödda barn - förrän vi i Sverige kom på den vansinniga idén i samband med industrisamhällets genombrott och Alva Myrdals avsky mot sin mor.


Man undrar ju vad som hänt henne i livet som gör att hon vill hämnas på halva jordens befolkning genom att gå ut med sådanna här påståenden och blivet en sådan manshatare. Känns som hon stannat i tiden låååångt tillbaka och kanske borde hon föröka åka tillbaka dit för jag tror hon retat upp fler än mig!!!Nog om puckade käringar!

I morse vaknade Hedda 06:15 och var på ett strålande humör, stod upp i spjälssängen och tjoade! Så det var bara att gå upp, så nu på morgonen har jag hunnit dammsuga, leka, fixa mig, betala räkningar och nu blogga. Hedvig ligger i sin vagn på altanen och sover såå gott så i vårvädret!

I kväll kommer Hanneman hit vilket ska bli mysigt, och i morgon får vi besök av Danielkusin med familj vilket jag ser fram emot det var JÄTTElängesen vi träffades!!!

Så hoppas jag på att vi ska hinna med lite hundträning också!

Hedvig tycker att dammsugaren är skojig, hon har kommit på att om man sitter bakom den får man en snygg "carola-fångadavenstormvindfrisyr" och så kan man hålla i bärhandtaget och åka på knäna bakom den när morsan städar!
Tog lite kort idag!


hinner ju inte med..

.. att blogga så mycket som jag skulle vilja.

Dels beror det på att vi är på KSS var och varannan dag numera tydligen men mest av allt så kräver ju vår lilla goding ganska mycket uppmärksamhet numera så det blir inte så mycket tid över. Just för stunden ligger fröken ute på altanen och sover i sin vagn och jag håller på att fixa och dona här hemma, så nu tog jag mig en paus för att skriva litegranna.

Igår var vi på kontraströntgen med Hedvig, det gick bra men hon var olöst arg på de två sköterskorna som höll fast/stack nål i hennes fot. Det blev en lång väntan (3 timmar) medans kontrastvätskan skulle rusa runt i kroppen på Hedvig, Jesper var tvungen att åka tillbaka till jobbet men då hade jag en sån himla tur så Kix kom förbi och hängde lite med oss på¨sjukhuset, (vi undrade just om det är ett åldertecken att träffas på KSS) så vi fikade lite och tjötade skit, tack bästa Kicki för sällskapet. Att ligga stillla 15t minuter under pågående röntgen var inte heller det roligaste Hedda gjort, men med stora anträngningar från mig och sköterskan som förökte vara roligast i världen gick det ganska bra!
Trots att hon fick radiaktivt ämne i sig var hon inte självlysande på kvällen, det trodde vi skulle bli lite vardagsunderhållning, men icke ;)

Helgen i Jönköping var jättemysig, och vi avslutade den med att gå på bomässan på Elmia, vi fick gratisbiljetter på hotellet så det gällde ju att passa på! för övrigt strosade Vi runt på stan, hängde på hotellet och utnytjade relaxavdelningen. På lördagskvällen var vi ute och åt 7rätter på en thairestaurang, JÖSSES som man var mätt efteråt, men gud så gott det var.

I måndags var vi och babysimmade och sedan och fikade med Anna och Aron, och i tisdags fyllde Yra två år, detta firades med att hon fick ett JÄTTEstort tuggben.

Idag har vi varit och storhandlat och sedan åkte vi till Skithögen med fika och fick lite bonustid med honom. Nu ska jag strax börja med städningen är tänkt men jag anar att Hedda kommer vakna vilken minut som helst så vi får väl se hur det går!

Har för övrigt känt ett behov idag som jag ALDRIG någonsin känt tidigare, behovet av en mangel, skulle nämligen stryka en vårduk att lägga på matsalsbordet, tydligen har duken i sin ensamhet legat och vridit sig i skåpet för det var det skrynkligaste jag sett, knappt att ångstryk hjälpte, behovet har redan gått över men kände att även detta är ett tecken på att jag snart kommer få gråa hår och troligtvis även en tandprotes!

Blir lite bilder också.....


Hedda gör tappra försök att äta apelsin själv, kommer inte dom till mig kommer jag till dom!Hedda undrar vem som tog med ytterligare en bäbba till hotellet
 

Hedda har hittat en öl!Hedda fick en balong på mässan, klurigt med helium, den ville inte stanna hos henne.En vänlig själ som även tänkt på konsten under den kalla vintern måste belönas med en bild på bloggen

Och så sist men inte minst ett vårtecken, första gången utan overall på läääänge och emd sina nya fina skor dessutom!