manshatare?

Jag blir så trött! Måste Feminism och tankar om jämnlikhet bli det samma som manshat?
TYDLIGEN är svaret dessvärre på den frågan.

Satt här på morgonen och slökollade på nyhetsmorgon samtidigt som Hedvig och jag lekte med klossar, och då dyker en tragisk människa upp i rutan.
Hon heter Eva sternberg och kallar sig för familjerådgivare, hennes rådgivning lämpar sig nog bäst för döda ting skulle jag vilja påstå! Eva säger att pappor är farliga för spädbarn och bör inte ta hand om sina barn under det första levnadsåret, detta för att barnolyckfallen ökar i samband med att pappan har hand om barnet.
"- Män har inte evolverats till att ta hand om späda barn" , men kvinnorna har utvecklats till att ta hand om det späda barnet enligt Sternberg. VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MÄNNISKAN?????
Hon skyller även på Reinfeldt och Salhlin som vill att föräldrar ska dela på föräldraledighet, att dessa människor bär skuld till barn som råkar ut för olyckfall och risker under första levnadsåret.
Hon menar även på att föräldrar som tar beslut om att pappan ska vara hemma får skylla sig själva som utsätter sina barn för sådan stora risker!
Med var också en läkare och någon mer snubbe som jag inte vet vad han titilerade sig som, dom hade bra motargument till tanten (som för övrigt ser ut som en sur och vresig syslöjdslärare) som tex att papporna som är föräldralediga oftast är hemma efter att barnet fyllt ett år och därav finns det ingen statistik som kan styrka hennes påståenden.
Hon säger också att det bara är i Sverige som vi utsätter barnen för denna stora fara (papporna) och då känner jag spontan, FLYTTA DÅ KÄRING!

Utklipp ut Sternbergs text i expressen:
Vi kvinnor har sedan tidernas begynnelse utvecklat oss själva, vår hjärna och vårt sammanhang för att på bästa möjliga sätt ta emot det späda barnet vid födseln och ge det näring ur vår kropp och omvårdnad i vår famn. Män har utvecklat sin hjärna till att skjuta bisonoxar och se tredimensionellt.
Inget samhälle i världen har överlämnat åt män att ta hand om nyfödda barn - förrän vi i Sverige kom på den vansinniga idén i samband med industrisamhällets genombrott och Alva Myrdals avsky mot sin mor.


Man undrar ju vad som hänt henne i livet som gör att hon vill hämnas på halva jordens befolkning genom att gå ut med sådanna här påståenden och blivet en sådan manshatare. Känns som hon stannat i tiden låååångt tillbaka och kanske borde hon föröka åka tillbaka dit för jag tror hon retat upp fler än mig!!!



Nog om puckade käringar!

I morse vaknade Hedda 06:15 och var på ett strålande humör, stod upp i spjälssängen och tjoade! Så det var bara att gå upp, så nu på morgonen har jag hunnit dammsuga, leka, fixa mig, betala räkningar och nu blogga. Hedvig ligger i sin vagn på altanen och sover såå gott så i vårvädret!

I kväll kommer Hanneman hit vilket ska bli mysigt, och i morgon får vi besök av Danielkusin med familj vilket jag ser fram emot det var JÄTTElängesen vi träffades!!!

Så hoppas jag på att vi ska hinna med lite hundträning också!

Hedvig tycker att dammsugaren är skojig, hon har kommit på att om man sitter bakom den får man en snygg "carola-fångadavenstormvindfrisyr" och så kan man hålla i bärhandtaget och åka på knäna bakom den när morsan städar!
Tog lite kort idag!


#1 - - mormor:

Denna tjejen blir nog duktig på att städa välkommen hem till mormor där behövs det göras en vårstäning!

Kram Mamma/Mormor

#2 - - Anna & Aron:

Jag har tjuvtittat och hittat din blogg. Vad duktig du är, jättefina bilder överallt. Nu blir jag ännu mer sugen på att skaffa en men jag måste väl se mina begränsningar.

Vi hörs i nästa vecka!

#3 - - Emma:

Anna & Aron: åååh va kul att ni hittade hiT, välkomna ;) och tack för en jättemysig dag igår!