klä på sig är kul

hedvig har kommit på att hon faktiskt klarar av att ta på sig vissa plagg helt själv, mössa är ett av favvoplaggen men hon kämpar hårt med byxor och tröjor med, idag satt hon länge och grejade med sin jeansjacka men efter upprepade misslyckanden tog hon mig till hjälp, sedan var det bara skor, fuskkrage och mössa kvar.. fotade henne lite... blir även några bilder från hennes ävenyr i en IKEAkasse och en morgon i pyjamas och egenhändigt påsatt toppluva.


Idag har vi ägnat förmiddagen åt att iordningställa hemmet till viss del, betala räkningar/måla med kritor på avier, och bakat en tigerkaka ifallomatt morfar eventuellt kommer på kaffe senare.
Nu har hedvig just mumsat korv, makaroner och broccoli för att sedan somna som en stock, jag har hunnit med att fixa med tvätten och dammsuga köket, och nu sitter jag här.

Ska inte bli långrandig har annat för mig men lägger ut lite fototn och önskar en trevlig första adventshelg. (fick för övrigt blomma förra fredagen också, ja är så härligt bortskämd ;))


bortskämd fru med renoveringskunskaper

Min älskade man skithögen har börjat skämma bort mig på fredagar den senaste tiden, varje fredag när han kommit från jobbet har jag nämligen fått blommor! Han har plötsligt blivet aningen romantiskt lagd och tycker att jag ska uppmärksammas tydligen, och jag klagar INTE, utan blir ju självfallet superduperasagörasketaglad!

Denna fick jag i fredags förra veckanNu har den bleknat lite under veckan i vasen men är fortfarande jättefin! Riktigt höstig ros törs ja lova (var mörkare orange från början), tyckte även att videkvisten i var toksöt!

Förra helgen tillbringade jag annars i målarbyxor, det blev renovering av killarnas rum nämligen. På lördagen var Rolle och Mamma här och hjälpte till med barnpassande (mamma) och underarbete (Rolle) jag och Rolle jobbade som vanligt som ett starkt och smidigt team och blev relativt klara, så under söndagen målade jag heeeeeela dagen, Hanneman hjälpte till i sitt rum också så det gick med en rasande fart.
Så nu har dom fått det riktigt fint, Jake the snake hade ju en blå tapet med gula stjärnor och dinosauriebård i sitt rum innan och det var kanske aningen lite för barnsligt för en 15 åring ;)

Så i morgon blir det en roadtrip till IKEA för inhandling av lite nya prylar till rummen, Hanneman som kom på att han ville bo här igår ville följa med (kors i taket) och välja lite saker så det ska bli mysigt!

Hoppas ni får en bra helg!

vinterland...

Ja eftersom snön ligger så får man ju ta sitt ansvar som mamma och gå ut med det lilla barnet som tycker att snö är både märkligt och lite läskigt.. men med skräckblandad förtjusning har hon ändå busat runt i snön idag, dock vägrade hon gå då det var alldeles för ostabilt och skrämmande.
Vi byggde iallafall både en snögubbe och en snölyktas innan vi blev för blöta och gick in och käkade smörgås!