Stolta föräldrar

när man blir förälder förälder ingår ju även att  man blir fruktasnvärt barnslig och gråtmild. Allt som dessa små liv lyckas med är det största på jorden och man ser varje framsteg som en bergsbestigning, även om det endast handlar om att dom råkar klämma fram något ynka ljud som man själv tolkar till ord som man tycker sig höra.

Igår inträffande en STOR händelse i vårt hem. Hedvig fick ju en potta (som synes i det tidigare inlägget) sist vi var på IKEA, och igår innan duschen satte hon sig på pottan som numera är en regel när man blir av med blöjan i badrummet enligt henne. Och vips, så hade hon lyckats med den enorma prestationen att kissa på pottan!!!! Jag och skithögen jublade och klappade händerna, kanske att nästan en glädjetår rann ner för kinden också och Hedvig tittade på oss med stora ögon och tänkte troligtvis att vi borde söka vård för vårt störda beteende. Vi är iallafall stola över vår endast 1 år & 4½ månader gamla tjej lyckades med pottan igår. 

Man kan nog inte riktigt sätta sig in i denna barnsliga lycka som barn för med sig om man inte upplevt det själv, men oavsett hur barnslig och patetiskt man tycks vara så tycker jag att det är en underbar känsla att få bli så lycklig och rörd av dom små tingen i vardagen, jag känner mig lyckligt lottad!

Och fram tills att Hedvig hotar med att flytta till stödfamilj, anmäla oss till psykvården, ringa BRIS  eller något annat som kan tyckas vara onödigt att utsätta sig för så kommer vi att fortsätta tjoa, tjimma, klappa händer, berömma och pussa sönder henne för hennes små och stora prestationer i livet, för hon är våran bästa tjej, våran Hedvig!!!!!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mor och far kan få.

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm.
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.

Den tiden går så fort
från liten tjej till stor.
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror.


#1 - - mormor solweig:

Hedvig är ju så duktig, och detta har hon lärt sig pga.att hon har en sån bra mamma & pappa !

Ta vara på alla dessa härliga stunder tiden går fort.

Kram mamma/mormor/svärmor

#2 - - Svärmor:

Så underbart du beskriver Hedvigs framgång på pottan och alla känslor som ni har. SÅ borde ALLA barns tillvaro få se ut. Att vara så älskade, helt utan gräns. Kram till dig, Jeppe och duktiga Hedvig, som har namnsdag idag!!!!!+ Grattispuss!