Svåra beslut för världens duktigaste tjej

Idag har Hedda varit på hörsel & döv. Hon fick prova på hörseltest med hörlurar denna gång, gick kanonbra, hon var mycket mer fokuserad med hörlurar på. Så fick hon även pröva en benledare som leder ljudet direkt in till innerörat, detta gav bättre resultat än den första mätningen, spännande och se om det blir samma resultat nästa gång när hon har lite mer rutin!

Efter mätningen fick Hedda välja färg till sina nya hörapparater, då hennes nuvarande har gjort sitt och börjat strula, detta var inget lätt val, hon testade och speglade sig många gånger innan beslutet togs, det blev mörkblå med metallic-lack som föll henne bäst i smaken. Det gjöts även nya insatser eller "degade i öronen" som Hedvig själv säger.

Hon har varit imponerande duktig idag våran tjej!

Kidnappad Skithög

I tisdags vid 14 tiden kidnappade jag och Heddapedda skithögen för att åka på hemlig resa då han fyllde år i onsdags..
 
Jag och Hedda hade i smyg packat väskor i bilen med de pryttlar som skulle med, hunden blev hämtad av hundvakt och dagis var förvarnat. Inte utan att min älskade skithög var lite nervig över att inte ha kontroll över sin situation, i bilen fanns även en liten kylväska med en öl och lite chilinötter till den blivande 40 åringen att ha som färdkost.
 
Vi åkte till Örebro där hotell var bokat i två nätter, fick ett familjerum så det blev riktigt lyxigt med gott om utrymme.
När vi väl ankommit och checkat in gick vi ut och åt middag och avslutade sedan kvällen med ett glas vin på vårt rum så att lillsnorpan kunde få somna i lugnan ro.
 
Hedvig tyckte uppenbarligen att Pappa skulle få ut så mycket som möjligt av sin födelsedag och väckte oss vid 6-tiden.. vi myste framför bolibompa någon timma, och sedan blev det paketutdelning och sång för födelsedagsbarnet. Efter att ha myst med hotellfrukost fick huvudpersonen bestämma vad vi skulle göra under dagen, vi startade med en tur på stan, lite shopping och geocatching och god lunch. Sedan packade vi badväskor och tog bussen till Gustavsviks upplevelsebad, vi var nästintill ensamma i badhuset och kunde härja fritt, var hur kul som helst. Hedda sa - Jag ÄSKAR att bada", och det märks kan jag säga sicken litent vattendjur till tös vi har.
Efter dusch tog vi bussen tillbaka till stan och gick ut för att äta middag, fick bli en ganska snabb sådan då den lilla höll på att somna i sina köttbullar efter att ha kört slut på all energi i badhuset. Återigen avslutades kvällen med ett glas vin på rummet, efter en jättemysig dag.Och den nyblivna 40 åringen var nöjd, vilket var det viktigaste!
 
 

estetiskt lagd

Hedda har under helgen passat på att utveckal sin estetiska förmåga, dock dessvärre inte till mamma och pappas förtjusning, då hon valt att färglägga hemmet istället för sina målarböcker och block.
 
Det började med att hon medans vi lagade mat passade på att göra olika mönster på tvn med en röd snygg vaxkrita... efter ett samtal om att man inte målar på tv apparater utan på papper, låtsades hon vara olöst förstående och svor på att AAAALDRIG göra så mera.
Det varade över natten, sedan målades en pocketbok (inte så farligt förvisso) och vitrinskåpet i en grön nyans under tiden vi avslutade middagen med farfar och E. Ytterligare ett allvarligt samtal senare med den lilla banditen lovades på nytt att det AAAAAldrig skulle göras om.... Denna gången varade det i ca 3 timmar.. efter kvällsduschen medans jag hämtade rena kläder till lilla konstnären och pappan i fråga klädde på sig hann hon måla på väggen i hallen och köket + en dörrkarm... då fick mamma nog, jag blev arg, hämtade hennes kritor och kastade dem i soporna (iallafall 4-5 stycken som fanns i barnets låda) DÅÅÅ blev det livat... jösses.. lilleskutt-tårar sprutade och den lilla kreativa varelsen skrek i högan sky -MIN MAMMA KASTADE MINA PENNOR!!!!!!!! pappan försökte samtal lungt och försiktigt om orsak och verkan och avslutade det lilla samtalet med att få henne att säga förlåt till mamma - NEEEEEEEJ, vrålade hon då och tyckte nog att var det någon som skulle be om ursäkt så var det nog minsann jag som hade slängt hennes skaparverktyg...
 
ja, barnuppfostran är inte alltid det enklaste minsann...