estetiskt lagd

Hedda har under helgen passat på att utveckal sin estetiska förmåga, dock dessvärre inte till mamma och pappas förtjusning, då hon valt att färglägga hemmet istället för sina målarböcker och block.
 
Det började med att hon medans vi lagade mat passade på att göra olika mönster på tvn med en röd snygg vaxkrita... efter ett samtal om att man inte målar på tv apparater utan på papper, låtsades hon vara olöst förstående och svor på att AAAALDRIG göra så mera.
Det varade över natten, sedan målades en pocketbok (inte så farligt förvisso) och vitrinskåpet i en grön nyans under tiden vi avslutade middagen med farfar och E. Ytterligare ett allvarligt samtal senare med den lilla banditen lovades på nytt att det AAAAAldrig skulle göras om.... Denna gången varade det i ca 3 timmar.. efter kvällsduschen medans jag hämtade rena kläder till lilla konstnären och pappan i fråga klädde på sig hann hon måla på väggen i hallen och köket + en dörrkarm... då fick mamma nog, jag blev arg, hämtade hennes kritor och kastade dem i soporna (iallafall 4-5 stycken som fanns i barnets låda) DÅÅÅ blev det livat... jösses.. lilleskutt-tårar sprutade och den lilla kreativa varelsen skrek i högan sky -MIN MAMMA KASTADE MINA PENNOR!!!!!!!! pappan försökte samtal lungt och försiktigt om orsak och verkan och avslutade det lilla samtalet med att få henne att säga förlåt till mamma - NEEEEEEEJ, vrålade hon då och tyckte nog att var det någon som skulle be om ursäkt så var det nog minsann jag som hade slängt hennes skaparverktyg...
 
ja, barnuppfostran är inte alltid det enklaste minsann...
 
#1 - - Svärmor:

Tack, nu har du bloggat flitigt sedan fem dagar!
Det där med pennor o kritor o konstverk är inte enkelt, men jag håller helt med konstnärens föräldrar, på papper skall det skr.
Vad duktig lilla fröken är som varit med sin last hos tomten i Skälvum. Det var jättebra gjort. (Hur gick det sedan på kvällen?) Kram, kram