Helg!

Denna helgen är snart slut och det har varit stort fokus på kalasande för oss.

I lördags startade jag dagen med motion för att komma hem till en pannkakstillverkande man som gjorde mysfrukost, sedan var det dags för Hedvig att åka på barnkalas hos en kompis, på eftermiddagen kom mamma och R då vi bjöd in för att fira mammas dag, skaldjursafton blev det minsann, så hann även jag och R med att vaxa bilen.

Idag har det varit 2 årskalas för lilla M efter förmiddagen långpromenad och nu är känns huset tomt efter att även Hanneman åkt iväg.

Imorgon börjar skolorna, då är det väl officiell höst antar jag, fram med koftor och värmeljus :-)

Regnig söndag

Idag har vi nog fått nederbörd så det räcker för hela hösten. Jag startade dagen med en motionsrunda på drygt en halvmil med P, jösses sicket hällregn det var, jag var så genomsur när jag kom hem så det såg ut som jag stått i duschen med kläderna på i en timma :-)

Efter en välbehövlig värmande dusch, ett besök av svärfar och lite mellanmål tog vi oss ut på geocatchrunda i åskovädret, mysigt och kul, blev 8 catcher idag. Vi hann även med en fika på hembygdsgården i Husaby, skogsaktivering av hund och barn medans vi letade gömmor. Historiekunskap om Nabbeborg. Hedda har fått utbildning i ätbara växter i skogen (harsyra) vi har kollat på hällristningar på kinnekulle och besökt en kyrkogård. Så nu har vi landat hemma framför "lilla jönssonligan" innan det är dags för kvällsrutiner. Vi är ganska trötta allihopa nu efter en trevlig men sen kväll hos vänner igår och en dag i friska luften idag.

Ledig onsdag

Igår var jag och liten lediga, det firade vi med att åka till Mösseberg tillsammans med P & M. Kylväskan packades med korv, festisar och kex och så bar det iväg med två förväntansfulla barn i baksätet. Väl framme blev det lek, undersökning av påfågel, silkeshöns, kaniner, getter, gutefår, minigrisen Hedvig mfl. Och ännu mera lek. Korvgrillning och picknickmys i solen som faktiskt var följsam nog att komma fram ur molntäcket lagom tills att vi skulle slå oss ner i gräset. Barnen hade knappt tid över för att äta, lekplatserna drog i dom.

När vi kom hem på eftermiddagen blev det fortsatt lek för mig och Hedda i trädgården, i nystädade lekstugan, middag, en stunds degande och en långpromenad senare ( för mamma och Yras del) blev det soffan en stund innan sängen skrek på mig! En hemskans mysig ledig dag vi fick!