Uppdatering

 
I tordags var jag och H på hörsel och dövverksamheten för uppfäljninfmöte och plan inför hennes kommande förskoleklasstart. Eftersom hon nu blivet stora damen har hon fått uppgradera till att göra samma slags hörseltest som vuxna gör, alltså sitter hon i ett ljudisolerat rum med lurar och en knapp i handen, och ska således trycka var gång hon hör ett pip eller brum.
Denna lilla damen ifråga tycker att detta är ganska spännande och koncentrerar sig väldans på att lyssna och trycka. såpass att hon är ganska trött efter testerna avslutats. Men i torsdags fanns det inget utrymme för att vila efter audinomen var klar, utan direkt vidare till läkaren, Dr. S berömde H för hennes öron som han sa var -lika fina inuti som resten av H är. Stolt som en tupp traskade hon ut från undersökningen med en ny fin ring på fingret som hon valde ut den lilla lådan.
Vidare till nästan rum, där vi träffade hörselpedagog och ingenjör. Totalt tillbringade vi 2,5 h på avdelnningen, och det var en ganska slö liten 5 åring som satte sig i bilen för att åka hem.
 
I lördags var Skithöen på utbildning hela dagen, jag och Hedda fick sysselsätta oss på egen hand, och tog en tur till biblan i Skara.  var mysigt att sitta och läsa böcker i någon timma. på eftermiddagen blev det årsmöte på brukshundklubben och sedan god middag och soffhäng.
 I söndags kom mamma, R och bror m familj. Vi gick ut och åt allihopa och avslutade med kaffe hemma hos oss, för att fira min födelsedag. Fick fina blommor, smycken och en Maja-lykta.
Eftermiddagen tillbringades i Vinninga, H gympade och vi var ute och sprang, min första runda på länge då förkyldning har hindrat. Men det blev 6 km i hyfsat tempo, vilket känns i kroppen nu i efterhand. Träningsvärk är nog ändå den enda värken man kan njuta en und av :-)

Solig vintervandring, konst och pappas tjej

Hedvig tog fram sitt målarblock, penslar och staffli härhomdagen, och med omsorg började hon måla. Det blev en tavla av familjen, (eller del av familjen bör tilläggas. Jake och Hanneman fick inte plats på pappret så dom ska få en egen bild enligt konstnären själv. ) Som synes föreställer bilden Lilla H själv längst till vänster, som håller Yra i koppel, Yra har dessutom fått en rosa rosett på huvudet. Sedan är det jag i mitten och skithögen längst till höger. jag blev genast förälskad i skapelsen så igår åkte vi iväg och köpte en ram, och detta är numera i särklass det syggaste vi kommer ha på väggen hemma.
 
Vår lill atjej har alltid varit med i köket, och med glädje vispar, knådar, rör och hackar hon tillsammans med mig, till min stora lycka då jag mer än gärna lägger tid på att laga mat. I tisdags blev det en köttfärspaj som skulle ätas till middag, H tog genast ansavr för pajdegen, och med en pepparkaksform avslutade hon det hela med att trycka ut snygga stjärnor att dekorera med, den smakade extra bra på grund av hennes fina dekor kan jag lova.
 
Vi har en riktigt pappagris till dotter, och pappan i fråga är stolt som en tupp över detta, till och med så att han märker det stackars barnet när han får tillfälle :-)
I söndags sken solen så vad passade inte bättre än en Solig vintervandring.
Vi åkte till jättadalen och vandrade runt på snöiga och isoga stigar, uppför och nerför i ca 1,5 timma, var otroligt vackert och vi såg ända till kinnekulle utan problem i det fina vädret. Himlen var klarblå och trots att det blåste kallt var det fantastikst skönt. Vi avslutade det hela med att fika vid Eggby kyrka, finns en fin liten sjö där, och det var lä, solen värmde gott likväl som te och korvmacka.


 

Snöigt.. Lite väl snöigt

Så är det vinter på riktigt, med både massa snö och minusgrader... 
 
Jag har aldrig i mitt vuxna liv gillat vintern, snö tycker jag är aningen överflödigt, och mörkret är inget för mig. MEN att gå ut på promenad med riktning mot pulkabacken ihop med H en dag som denna det kan jag uppskatta. Gå och småprata och filosofera med henne längst vägen, susa ner för backen ihop under tjo och skratt, kasta snöbollar och göra snöänglar ihop, det är oslagbart. Glädjen hos henne smittar av sig i ljusets hastighet och det är kvalit'e på en helt egen nivå.
 
 
 
Att avsluta det hela med att promenera vidare till jobbet för att dricka te och titta på lastbilar och pussa på skithögen gjorde inget sämmre! 
 


Älskade lilla H, du berikar alla dagar i alla väder! Du är bra, bättre och bäst, vad skulle vi göra utan dig? ♥♥♥