se där..

.. så var det tisdag och påskvecka, har jag helt fel eller var det alldeles nyssens nyår? Va hände? det sa bara Svoooosch.. och så kom påsken!

Helgen som just passerat var en trevlig helg, i fredags kom Hampestampe på bonushelg hos oss (han hade igentligen mammahelg men ville till oss vilket var mysigt) vi käkade lite god mat och såg en film, eller jag det slutade med att jag och Hedda såg på filmen från lekmattan medans skithögen somnade i en olöst obekväm pose i soffan och Hanneman hittade ett spel på min mobil som han tyckte var akut att spela.
Vi gick till sängs ganska tidigt.

I lördags vaknade vi upp till en olöst glad liten tjej som stod och dansade och jollrade i spjälsängen, så det blev upp och frukost för familjen. Efter det tog vi på oss packade bilen full med hundprylar och stack till skogs för hundträning, Hanneman stannade hemma framför tvn och tyckte att vi var tråkiga, väl i skogen blev det apportering, upplet, och spår för fröken brun som var GLADAST i kommun över att äntligen kunna vara i skogen igen utan att halka och riskera benbrott på alla fyra ben, eller se sitt liv passera i revy samtidigt som hon riskerat drunkna i snödrivor!
Väl färdigtränade i skogen åkte vi hem och hämtade upp lilleman och åkte till stan, där blev det socialträning av hund, perfekt i Lidköping där man på två av shoppinggalleriorna får ha hund med in! Vi passade även på att äta lunch ute.
Sen bar det hemåt, hunden däckade i en fåtölj och vi andra började så smått med iordningställandet inför kvällens besök, (jag satte på "Twilight" åt Hannes medans vi lagade mat så nu är även han impad av vampyrer, åkte faktiskt ocgh köpte försa boken åt honom och mig i söndags som han började läsa för glatta livet, vi såg även "New moon" i söndags) rätt som det var dök Daniel carro och barnen upp och vi åt tacos allihopa, sen hade vi en hemskans trevlig kväll ihop, endast Melker som tyckte det blev lite deppigt när han lyckades ramla tre gånger inom ca 30 minuter, en gång in i en ljusstake, nästa in i rumsbordet och den sista finalvurpan gjorde han lagom över tröskeln när han vinkade hej då, ganska tydligt att han är släkt med klumpiga mig faktiskt!!!

Söndagen var mer eller mindre slappardag, vi var och handlade bok och blöjor, skothögen var på jobbet och tvättade bilar och jag och hanneman bakade bullar och en krans.

Igår var det inget babysim då påsklovet inföll denna vecka, så jag och Hedda hade date med Anna och Aron i Varnhem istället, var jättetrevligt, blev olöst bortskämd med lunch och grejer så det får vi göra om ;). Aron och Hedda lekte lite ihop, fast Aron upplevde att Hedvig var lite besvärlig som kom och lånade hans leksaker utan att fråga, (jag tror att han är övertygad om att vi bor på badhuset och blev förvirrad över att vi plötsligt var i hans kök när han vaknade upp efter förmiddagslur).

Idag har vi städat/åkt dammsugare, tvättat/lekt med sköljmedelsflaskan, och lekt litegranna, nu sover Hedda på altanen i solen och om en timma ska vi in till Lidköping för en föräldragruppsträff, idag ska vi prata om barnolycksfall så jag tänkte att Hedvig kanske kan hålla ett litet föredrag om hur man på bästa sätt undviker att flyga ur barnvagnar, klämma sig i vitlökspressen, inte ställa sig upp mot lådor för dom kan förflytta sig snabbare än en unges skugga, inte slå huvudet i bordskanter, inte provsmaka pappas begangnade portionssnus, inte stoppa en sked ända ner i matstrupen får då gör det ont etc.etc. För allt det där har ju hon provat på och har erfarenhet av trots sin ringa ålder ;)

Hinner inte mer nu måste ju fixa käk till lillan, kommer bilder en annan dag!