Avslutning, kalas, frisyren och advendtsfix


SÅ börjar året gå mot sitt slut och snart tar vi ett kliv in i december.
Hedda hade en aktiv helg senast, det var både barnkalas och avslutning på barngymnastiken med tillhärande tome och paketutdelning. Var en väldigt trött men lycklig tjej som somnade som en stock på söndagskvällen.
Igår var vi hos vår frissa, Hedvig hade under förmiddagen skapat ett konstverk i vattenfärg som överlämnades till frissan, sedan kliptes det av 10 cm hon fick håret lockat och både guld och lila sprayfärg i håret, själv tyckte hon att hon såg ut som Elsa i Filmen Frost när hon var klar och skuttade glatt ut ur salongen.
Så passade vi på att fixa till årets adventsljusstake och vi är i full gång att knåpa ihop Hedvigs adventskaleder, nu vätar vi bara på gåvan som ska vara den 24/12, som är betälld och bör komma under nästa vecka, annars är nästintill alla små pryttlar inslagna.
Till helgen blir det ytterligare ett barnkalas och så får det nog bli en tur för att titta på Skaras tomteparad.
 
Det har nu gått drygt en vecka sedan min operation, och allt känns kanon, igår var jag ute på min första löprunda efter ingreppet då jag inte fick träna de första 7 dargna, kändes skönt att ta sig ut igen och jag SÅG!  Inga grumliga linser eller glasögon som halkar ner på näsan att ta hänsyn till, fantastiskt!
 
 

Nytt perspektiv i höstmörkretI tisdags åkte jag med ett visst pirr och nervositet i magen till skövde för att operera mina ögon. Väl på plats på kliniken fick jag slå mig ner med kaffe och en hög med information, en påse med diverse ögondroppar och två ögonsköldar i en påse. Tiden gick snabbt och efter ett litet informationsmöte om opertaionen och tiden efter denna blev det min tur.
Kirurgen undersökte mina ögon och gav mig en shot med lugnande innan jag fick kliva in i operationssalen och lägga mig på britsen.
Höger ögat var först ut, och spärrades upp med en lite plastring för att förhindra blinkning, ca 5 minuter senare var ögat klart och proceduren upprepades på vänster öga.
En halvtimma efter avslutad opertation och undersökning fick jag vända hemåt.
Väl hemma skulle jag under tre timmar blunda och vistas i mörker, den första 1.5 timman var ren pina, det värkte konstant och jag var nästintill redo att hoppa från balkongen, bedövningsdropparna hjälpte föga.. men så småningom släpte den värsta värken, och senare samma kväll kunde jag redan SE!!! Fick dock använda solglasögon inomhus då jag led av ljuskänslighet, så blev det kväll och läggdags och då var det bara att tejpa på sig de oerhört sexiga ögonsköldarna, som ser ut som små ögonforamde durkslag.
 
Bjuder på en liten bild av mig själv med tejpade minidurkslag på ögonen :-)
 

Vaknade upp i onsdags och började leta efter glasögonen, och insåg att jag ser ju faktiskt, dock aningen suddigt (vilket kan bero på att jag fortfarande hade "durkslagen" på mig. Efter lite frukost åkte jag och lilla H till Skövde för återbesök, kändes nästintill brottsligt att sätta sig i bilen utan synhjälpmedel, men det gick galant att köra bil!
Även gynnat miig med detta höstmörker som varit i veckan då ljuskänsligheten inte riktigt gett med sig!
Återbesöket gick bra, allt såg fint ut och jag NJUTER av livet som seende och inte halvblind, hur coolt som helst att detta fungerar!!

Nu så..

Ska jag försöka mig på en liten uppdatering igen. 
 
Vad har hänt sedan sist, jo, Skithögen har bland annat sprungit Borås 6-timmars, hans första Ultralopp, men mig som supprter/stöttning/mentalcoach/löparhustru vid sidan av, han fick ihop 46kilometer på sina 6 timmar, imponerande!! 
Jag kämpar på med min löpning, dock inte så långa distanser men håller mig till mitt "minst 8 km i veckan" mål och oftast en bit över det, snittar nog på ca 12 km i veckan uppdelat på 2-3 pass vilket känns kanon. 

 
 
I måndags samlades vi ett göng tjejer i Vinninga för att pärla " Go Life" armband, armbanden säljs på nätet och i vissa butiker och intäkterna skänks till forskning mot cancer, hjärnans sjukdomar och mot ofrivillig barnlöshet.
Vi knåpade ihop ca 200 armband den kvällen, känns roligt ioch kul att kunna hjälpa till för en god sak + att vi fick en trevlig kväll ihop som bonus.
 Till helgen får vi gäster i dagarna 3, ska bli trevligt. Lördagens meny är planerad och det blir en dag i matlagningens/umgängets tecken.